8 aspecte de care să tii cont când iti alegi formatia pentru o petrecere

Dacă esti una dintre persoanele care vor sa-si marcheze un moment important din viata printr-o petrecere, atunci organizeaz-o in asa fel încat aceasta să se transforme intr-un eveniment unic și memorabil.

Cu siguranta participantii la petrecere vor ramane cu amintiri frumoase, dar mai mult decat atat, vei avea satisfactia unei experiente inedite. Se stie ca, dintre toate „ingredientele” unei petreceri, muzica este cel mai important, iar o formatie buna, de exemplu, va crea o atmosfera speciala si ii va aduce pe toti pe ringul de dans. Apare insa inevitabil si intrebarea: cum alegi cea mai potrivita formatie pentru petrecerea mult visata? Iata cateva sfaturi utile care te vor ghida sa iei cea mai bună decizie cu privirea la alegerea trupei.

1. Inainte de a trece propriu-zis la cautarea formatiei trebuie sa iti cunosti invitatii, sa le stii varsta si gusturile muzicale. Genurile pe care le preferi tu s-ar putea sa nu fie si pe placul lor.

2. Daca ai descoperit pe Internet sau ai primit o recomandare cu privire la o formatie anume, afla din timp cat mai multe detalii despre ea. Daca aceasta urmeaza sa cante la un eveniment inainte de party-ul tau, ar fi indicat sa participi (daca e posibil) pentru a o auzi live. Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca genurile muzicale abordate de formatia respectiva corespund cu cele pe care ti le doresti la petrecere sau daca membrii formatiei sunt dispusi sa cante si piese din afara repertoriului lor. Altfel, formatia respectiva nu va fi tocmai cea mai potrivita pentru tine.

3. Ia in calcul ca o formatie canta live, prin urmare poti intampina si surprize neplacutei: vocalistul poate fi ragusit ori bolnav, unul dintre membrii formatiei nu mai poate ajunge la eveniment sau apare ceva neprevazut in programul lor Asadar, este important sa intrebi daca formatia respectiva are un membru de rezerva.

4. O trupa live ia pauze fie la intervale de 30 de minute, fie la 45 – 50 de minute. Nu le poti impune membrilor formatiei sa cante continuu. Asadar, trebuie sa pregatesti si momente artistice interesante in intervalele de pauza.

5. O formatie profesionista viziteaza inainte locul unde urmeaza sa cante. Solicita acest lucru formatiei pe care o alegi deoarece o astfel de vizita ajuta foarte mult la stabilirea echipamentului necesar in acel loc.

6. Una dintre problemele care poate aparea atunci cand apelezi la o formatie este microfonia, adica acel tiuit deranjant care enerveaza pe toata lumea (se produce cand frecventele inalte sunt mai pronuntate decat frecventele medii si joase, iar microfonul se afla prea aproape de boxe). Pune cat mai multe intrebari cu privire la pregatirea si dotarile tehnice pe care le are trupa respectiva.

7. De cele mai multe ori, formatiile mai putin cunoscute sau aflate la inceput de drum se pricep la muzica si instrumente muzicale, dar nu si la sonorizare. O solutie in acest caz ar fi sa asiguri sonorizarea de la o firma specializata, care sa iti ofere si un inginer de sunet. O firma de sonorizari iti poate pune la dispozitie o schela de lumini, sonorizare (boxele si amplificarile), consola de mixaj si microfoanele necesare formatiei. Mai mult, firma de sonorizari are procesoare de sunet, adica aparate care modeleaza sunetul astfel incat sa se auda perfect.
8. Stabileste clar termenii si conditiile contractului (data evenimentului, pretul artistului, numarul melodiilor ce vor fi cantate la eveniment etc.) inainte sa fie semnat, pentru a nu aparea suprize neplacute din partea ambelor parti.

Speram ca ti-au fost de ajutor cele opt sfaturi de mai sus si te asiguram ca noi, cei de la Global Booking, te vom ajuta sa iti gasesti formatia potrivita pentru evenimentul tau!

 

Vreau sa contactez un artist