laura-musuroaea

Laura Mușuroaea a dormit într-o așezare de beduini în Iordania

Amman, Jerash, Muntele Nebo, Rezervația Naturală Dana, Petra, nopți petrecute în deșert alături de beduini, plimbări cu cămila și amintiri unice păstrate în fotografii de-a dreptul spectaculoase. Așa a început anul pentru vloggerul Laura Mușuroaea, care, alături de iubitul ei, a petrecut 14 zile de neuitat în Iordania. „Ne-am luat rucsacii și am vizitat toată țara în lung și-n lat. Am vizitat capitala, Amman, de acolo am plecat în primele zile către câteva atracții în apropiere, cum ar fi orașul Jerash, Muntele Nebo (unde a primit Moise cele 10 porunci) și locul de botez al lui Iisus. Din Amman am plecat către Rezervația Naturală Dana, unde am petrecut doar o noapte. A urmat faimoasa Petra, deșertul Wadi Rum, stațiunea Aqaba, Marea Moartă și înapoi în Capitală”, povestește Laura încântată.

De-a dreptul spectaculoasă i s-a părut Laurei experiența pe care a petrecut-o într-o așezare de beduini. Timp de trei zile Laura a trăit printre ei, a mâncat și dormit alături de ei și a avut astfel ocazia să intre în contact cu o cultură de-a dreptul fascinantă. „Am petrecut 3 nopți în deșertul Wadi Rum cu beduinii. Cred că a fost printre cele mai frumoase experiențe de până acum și poate că cea mai frumoasă din întreaga vacanță. Stilul lor de viață este extrem de simplu și se reduce la nevoile primare. Fiind în deșert, fără multe resurse în jur, apreciază foarte mult apa, mâncarea, nu fac risipă niciodată. Activitățile lor sunt simple, cântă foarte mult seara la foc, povestesc, socializează mult. Chiar au o comunitate absolut fascinantă. Am învățat că ei sunt foarte ok acolo în mediul lor. Noi din afară vedem și credem că ei au nevoie de mai mult, că e greu să trăiești în deșert, dar stând de vorbă cu ei am învățat că ei preferă această libertate, chiar dacă prin statutul lor de beduini (a face parte dintr-un trib beduin este un lucru foarte respectat în Iordania) ar putea ajunge destul de sus”, își amintește Laura.

Vacanța din Iordania a cuprins vizite în cele mai importante atracții turistice, dar și zone știute doar de localnici, mai ales că Laura și-a dorit o experiență autentică în această țară. O experiență din care nu au lipsit nici momentele amuzante, după cum își amintește aceasta: „Printre cele mai haioase se numără un moment când am fost “vândută”. Eram sus la Petra, eu cu încă un cuplu, Alex rămăsese jos. Un beduin mi-a întrebat prietena câte cămile vrea pentru mine. Apoi a venit lângă mine și mi-a cerut numărul de telefon. Astfel am aflat că o camilă valorează 1.500 de euro”, încheie amuzată Laura, care și-a propues să revină în Iordania și în anotimpul mai cald.

Vreau sa contactez un artist