Killa Fonic

Ionut Raducanu sau Killa Fonic, dupa cum este cunoscut in industria muzicala romaneasca, este unul dintre cei mai populari trapperi ai momentului. Artist solo relativ tanar, el a activat pana in 2019, in paralel, si ca membru in populara trupa Satra B.E.N.Z.

Una dintre dorintele sale a fost sa reuseasca pe plan muzical si individual. Primul pas in aceasta directie a fost colaborarea cu Global Records pentru o cariera solo. Urmatorul? Fondarea propriului label KHK, abreviere pentru Killa House Klan.

Primele piese lansate de catre artist sunt „Drink si Blunt”, „Sesiune pe Vinil” si „24”, urcate pe Youtube in 2013 de pe contul sau KILLAFONIC. Poate nici nu banuia, la momentul respectiv, ca fix sub acest nume va deveni unul dintre cei mai ascultati artisti din Romania.

Tot in 2013 isi lanseaza si primul mixtape, „Lord de cartier” si, dupa o pauza de 3 ani, ii urmeaza si cel de-al doilea, „Ramses 1989”.

Un an mai tarziu, in 2017, apare pe piata si primul sau album ca artist solo, „Lama Crima”, ce contine nu mai putin de 23 de piese prin care reuseste sa se afirme in aceasta industrie. Albumul devine repede atat de popular, incat in 2018 are loc primul sau turneu, in care promoveaza aceste piese. „Sezonul Lama Crima”, dupa cum a fost numit, s-a incheiat pe 12 mai la Casa de Cultura din Ploiesti, orasul natal al artistului. Multi au vazut in aceasta decizie un omagiu adus locului care l-a creat si format atat ca om, cat si ca artist.

Pe 18 decembrie 2018 lanseaza primul EP, numit „Emotiv Munteana”, ce vine cu un concept nou si interesant. „Protagonistul” este un extraterestru ratacit pe Pamant, care incepe sa intre in contact cu dragostea pamantenilor. Fiecare dintre cele 7 melodii descrie cate o persoana care l-a marcat, asa cum este ea vazuta prin ochii creaturii atat de diferite.

Si acest EP a avut un succes rasunator, avand si un turneu de promovarea care s-a desfasurat in anul 2019. Acesta s-a incheiat pe 23 martie la Buzau. In timpul turneului, chiar cu o luna inainte de finalizarea lui, Killa Fonic vine cu o surpriza pentru fanii sai, lansand albumul „TRENDSETTER”, cu nu mai putin de 11 melodii noi in componenta.

In tot acest timp, Killa Fonic a colaborat in paralel si cu Satra B.E.N.Z, inca din 2012, cand s-a alaturat trupei la invitatia lui Lu-K Beats. Impreuna, au scos 2 dintre cele mai populare albume din ultimii ani, cu succes imediat in mediul online: „O.$.O.D” (O satra o dragoste) si „O.$.O.D II”, ambele in 2017. Colaborarea lor a incetat, insa, in 2019, moment in care Killa Fonic a ales sa se retraga si de pe albumul „O.$.O.D IV”.

Artistul merge mai departe si in curand, in sketch-ul „INTRO 2.0”, anunta ca are 3 albume in pregătire, rezultat al unei colaborari dintre Global Records si KHK: „Homo Nocturnus”, „Diablo” si „Homo Luminis”.

Cea mai noua aparitie pe piata industriei muzicale este albumul „III”, lansat pe 1 iunie 2020, ce contine colaborari cu artisti populari ai momentului ca NANE, 911 și Azteca.

Printre alte colaborari celebre se numara si Carla’s Dreams, Ami, Irina Rimes, Connect-R, Adda, Raluka si Liviu Teodorescu.

Ca hituri, cele mai cunoscute sunt melodii precum „Sange in palme”, „Stai”, „Miami Bici”, „Bambolina”, „Nimeni”, „Piesa Noastra”, „Richie Rich”, „Lucifer”, „Mambo” sau „Scrum”.

Daca vrei si tu sa te bucuri de versurile unice si melodiile originale ale lui Killa Fonic, cantate live, atunci nu ezita sa verifici disponibilitatea artistului pentru evenimentul tau. Suna la telefonul afisat sau trimite un mesaj la sectiunea de Contact si solicita o oferta!

Vreau sa contactez un artist